INTT 499-Field Study dersimiz bu yıl da her yıl olduğu gibi OSTİM’de faaliyet gösteren ve Bölüm Başkanlığı ile Rektörlük tarafından belirlenen firmalarda gerçekleştirilecektir. Bu nedenle bu yıl dersi alabilecek öğrenciler için Rektörlük ile birlikte bazı kriterler belirlenmiştir. Bu kriterler aşağıda yer almaktadır:

• INTT 499 dersi Cuma tüm gün olarak planlanmıştır.
  • Dersin kotası 18 öğrenci ile sınırlıdır ve hiçbir şekilde arttırılamayacaktır.
  • Öğrencilerin en az 2,50 CumGPA’ye sahip olması gerekmektedir.
  • Öncelik 4. Sınıflarda olmakla birlikte kota kalması durumunda 3. Sınıf öğrencileri de dersi seçebilecektir.
  • INTT 499 dersi hiçbir şekilde başka bir ders ile çakışmayacaktır. Çakışması olan öğrenciler dersi seçemeyecektir.
  • Öğrencilerin INTT 400-Yaz Stajı’nı başarı ile tamamlamış olmaları beklenmektedir.
  • Öğrencilerin tatminkar düzeyde İngilizce biliyor olması beklenmektedir.
  • Öğrencilerin INTT 305-INTT 308 ve INTT 401 derslerinden en az 2 tanesini alıp, başarılı olmuş olması gerekmektedir.
  • Öğrencilerin INTT 309-Business Research Methods dersini alıp, başarılı olmuş olması beklenmektedir.

Uygun kriterleri sağlamayan öğrenciler dersi seçemeyecek, kriterleri sağlamadığı halde dersi seçen öğrencilerin üzerinden ders Öğrenci İşleri kanalıyla düşürülecektir. Bu nedenle öğrencilerin dersi seçmeden önce kendi danışmanları ile görüşmeleri gerekmektedir.

Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanlığı